10.17.2024

‘Çıplak arama’ Davasında İki Polise Beş Ay Hapis Cezası

Gezi olayları sırasında gözaltına alınan Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı’ya ‘çıplak arama’ yapıldığı iddiasıyla polis memurlarının yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme iki kadın polis memuruna 5’er ay hapis cezası verilmesine karar verdi.

Fatih’te 8 Temmuz 2013 tarihinde Gezi olayları sırasında gözaltına alınan Ayşe Mücella Yapıcı ve Cansu Yapıcı’nın karakol nezarethanesinde giysilerini çıkartarak arama yapıldığı iddiasına ilişkin polis memurlarının yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gçıörülen duruşmaya başka suçtan tutuklu sanık polis memuru L.M., Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmaya müşteki Ayşe Mücella Yapıcı ve Cansu Yapıcı katılmazken, tarafların avukatları hazır bulundu.

Suçlamaları Kabul Etmediler

Duruşmada savunma yapan sanıklar suçlamaları kabul etmezken, sanık avukatları ise sanıkların üzerinde atılı suçtan yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle beraat talebinde bulundular

Kararını açıklayan mahkeme, sanıklar S.E.K ve C.B. hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçunu oluşturduğu ve üzerlerine atılı suçu işledikleri sabit olduğu gerekçesiyle ilk önce ayrı ayrı 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Heyet, daha sonra sanıkların duruşmalarda tutum ve davranışlarından ötürü bu cezayı 5 ay hapis cezasına indirilmesine hükmetti.

Mahkeme ayrıca sanıkların sabıkasız oluşlarını gerekçe göstererek bu hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Polis memuru L.M.’nin ise, beraatına karar verildi.