09.20.2024

Yabancı yardım gönüllülerin öldürülmesi Terörist İsrail’i daha da yalnızlaştırıyor

Kıtlık tehdidi altındaki Gazze Şeridi’nde gıda yardımı dağıtan ABD’li sivil toplum kuruluşu World Central Kitchen’a (WCK) mensup yardım çalışanlarının öldürülmesi, siyonist İsrail’i daha da izole edecek bir hareket olarak geniş çaplı uluslararası kınamaya yol açtı.

WCK dün (salı) yaptığı açıklamada, aralarında Avustralya, İngiltere ve Polonya vatandaşlarının da bulunduğu yedi kişinin İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği bir saldırıda öldürüldüğünü duyurdu. Aralarında Filistinliler ile ABD ve Kanada çifte vatandaşlarının da bulunduğu işçiler, başka bir araçla birlikte WCK logosu taşıyan iki zırhlı araçta seyahat ediyorlardı.

İsrail ordusuyla koordineli hareket etmelerine rağmen konvoy, Gazze’ye deniz yoluyla getirilen 100 tondan fazla insani gıda yardımını boşalttıktan sonra Deyr el-Balah’taki depodan ayrılırken bombalandı. Örgüt, personelinin öldürülmesinin ardından ‘bölgedeki faaliyetlerini askıya aldığını’ duyurdu.

Netanyahu, İsrail ordusunun yardım görevlilerini ‘istemeden’ öldürdüğünü kabul etti ve “Savaşta böyle şeyler olur. Bunu araştıracağız” dedi.