05.05.2024

Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti’den istifa etti

Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti’den istifa etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak belirlenmesine karşı çıkan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, resmi olarak partisinden istifa etti.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı masada bize pusu kuruldu açıklamaları ile siyaset gündemine oturan İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa ediyor. İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesiyle ilgili “Yarın vedalaşmaya gideceğim” dedi.

‘MASADA BİZE PUSU KURULDU’ DEMİŞTİ

İyi Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM’de gazetecilere açıklamalarda bulunmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili sürece itiraz eden Ağıralioğlu, dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamaları şöyleydi:

Biz bugün çok önemli bir eşiğe geldik. Vicdan, tercih, tarih, hukuk, insaf sıkışmıştır. Millet tercihiyle sıkışmıştır. Bugün de yaşamış bu sıkışıklığa can suyu olabilmek için can suyu olduk.

İLKELİ SİYASETİN DİLİNİ KULLANIYORUM

Vatanına, milletine, şehidine herkesin borcu vardır. Türk devletine gönlü olan, dini, dili ne olursa olsun herkesin devletin bu şerefli makamı pazarlık masası olmaktan çıkarmaktır. Ben ilkeli siyasetin, namuslu siyasetin dilini kullanmaya gayret ediyorum.