03.29.2024

YAZICIOĞLU DOSYASINI KAPATAN SAVCI, KAYSERİ BAŞSAVCILIĞI’NA ATANDI

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında takipsizlik kararı veren savcı rütbe alırken, takipsizliği kaldıran hakim daha alt rütbeli bir göreve atandı.

HSYK’nın Muhsin Yazıcıoğlu dosyasıyla ilgili olarak verilen takipsizlik kararını kaldıran Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Maden’i görevden alıp, Kayseri’ye düz hakim olarak atadığı ortaya çıktı.
Yazıcıoğlu soruşturmasında helikopterin beyni olan cihazları söken askerler, Sivil  Havacılık bilirkişileri için “örgüt” suçundan takipsizlik kararı veren Kahramanmaraş Cumhuriyet savcısı Habib Korkmaz ise Çorlu’ya Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmıştı.

SAVCI 6 AYDA TAKİPSİZLİK VERDİ

Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından, Yazıcıoğlu dosyası Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti. Dosya burada Savcı Habib Korkmaz’a verilirken, kısa sürede çok ilginç bir kararıçıkmıştı. Davcı Korkmaz, birkaç ay sonra yaklaşık 4 yıldır sonuçlandırılamayan soruşturmayı takipsizlik kararıyla kapatmış ve BBP ayağa kalkmıştı.

AĞIR CEZA BAŞKANI TAKİPSİZLİĞİ KALDIRDI

Takipsizlik kararına itiraz edilmesi üzerine, itiraza bakan Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Maden, takipsizliği usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırarak, dava açılması gerektiğine karar verdi. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. HSYK Yaz Kararnamesinde başkan Ahmet Maden, tenzili rütbe ile, düz hakim olarak Kayseri’ye atanırken, takipsizlik kararı veren savcı Habib Korkmaz, terfi ettirilerek başsavcı yapıldı. Yine Habib Korkmaz’ın bağlı olduğu Kahramanmaraş Başsavcı vekili Gürhan Aktaş’ı da il başsavcılığına terfi etti.

SAVCILARA TERFİ, HAKİME ADETA SÜRGÜN!

Yaşanan bu gelişmeler yargı camiası ve kamuoyunda, Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Maden’in takipsizliği kaldırması nedeniyle cezalandırıldığı, savcılar Habib Korkmaz ve Gürhan Aktaş’ın ise, Yazıcıoğlu dosyasının kapatılması nedeniyle ödüllendirildikleri şeklinde yorumlandı.