06.16.2024

Yemen: ABD’nin Gazze’de inşa ettiği yüzen liman, askeri bir üs!

Husi lideri Abdülmelik Bedr el-Din el-Husi, Gazze’deki Amerikan yüzen limanının askeri bir üs olduğunu ve Washington’un zırhlı araçlar ve hava savunma sistemleri getirdiğinin açığa çıktığını doğruladı

El-Husi şunları söyledi: Amerikalı, yüzen liman aracılığıyla, Gazze’ye yapılacağını iddia ettiği küçük bir yardımı kontrol etmek ve bunu askeri olarak ve işgalci İsraillilere hizmet etmek için kullanmak istiyor.

“Amerikan yaklaşımı saldırgandır ve insan onurunu ve haklarını dikkate almamaktadır ve tüm insani manşetler siyasi sömürüden başka bir şey değildir.” Şöyle ekledi: Amerikalılar, Gazze Şeridi’ni denizden tek kapısı olan ve Amerikan ordusunun denetlediği bir hapishaneye dönüştürmek istiyor.

Amerikalının, düşmanın silah sevkıyatını durdurma konusunda söyledikleri tuhaftı, ancak daha sonra bu silahların Filistin halkını öldürmek için gönderildiği ortaya çıktı. Amerika, düşmana silah sevkiyatının askıya alınmasına ilişkin önceki konuşmasında, sanki sivillerin hayatlarından endişe ediyormuş gibi biraz rasyonel davranmaya çalışır izlenimi vermeye çalışıyor.