09.19.2024

Yemen Ensarullah lideri Seyyid Abdulmelik el Husi, ABD ve işgalci İsrail’e meydan okudu

Yemen Ensarullah lideri Seyyid Abdulmelik el Husi, işgalci İsrail saldırıları hakkında açıklamalarda bulundu

“Eğer ABD, Yemen ile savaşmak istiyorsa şunu bilsin ki; Allah’ın izniyle Afganistan’da yaşadıklarından, Vietnam’da çektiklerinden daha ağır şeylerle karşılaşacaklar.”

El-Husi: Kızıldeniz’deki Çin askeri gemilerinin, Bab’ul-Mendeb Boğazı’ndaki Siyonist rejimin kargo gemilerine yardım etmeyi reddettiği bildiriliyor.

“Yemen, tereddütsüz Gazze’nin yanındadır.”

Bizim için en iyisi, işbirlikçileriyle savaşmaktansa, ABD’yle ve İsrail’le savaşmaktır. Biz Malezya’nın tutumunu övüyoruz. işgalci İsrail’in gemilerini limanlarına yanaşmasını engelledi. Bu çok güzel bir tutum.

ABD saldırırsa… Afganistan’da gördüğünden, Vietnam’da gördüğünden daha beterini onlara yaşatacağız. Biz Allah’a güvenmekteyiz. O, mazlumların yardımcısıdır. ABD bir ahmaklık yapar, bize saldırırsa ABD’nin gemilerini füzelerimizin hedefi yaparız. Biz Allah’a tevekkül eden bir halkız. İsterse ABD bize doğrudan saldırsın. Biz boyun eğecek, teslim olacak insanlar değiliz.

Bizim tutumumuzun ABD ve işgalci İsrail’i ne kadar kızdırdığını biliyoruz. Ama biz rahatız. Biz tutumumuzdan memnunuz. ABD’nin uluslararası koalisyon oluşturması uluslararası ticareti korumak için değildir. ABD, işgalci İsrail’in çıkarı için bu denizleri savaş alanına çevirmeye çalışmaktadır.

Her gemi Kızıldeniz’den güvenli bir şekilde geçmektedir. İşgalci İsrail’le ilişkili olan gemilere geçiş yasaktır. Bu bizim açık tutumumuzdur. Bizim tutumuz şerefli bir tutumdur… sonucu ne olursa olsun bu tutumumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Bizim halkımız karar almıştır ki Amerika’ya boyun eğmeyecektir. İşgalci İsrail’e giden gemileri engellemeye devam edeceğiz.

Komşu ülkelere talepte bulunduk, sınırları açın, yüzbinlerce Yemenli Filistin yanında işgalci İsrail’e karşı savaşmak için hazırdır. Gücümüzün yettiğini yapıyoruz ama bundan daha fazlasını yapmak istiyoruz.

ABD dünyanın diğer ucundan İsrail’in barbarlığını desteklemek için gelirken, İslam ülkeleri niçin Gazze’yi, Filistin’in desteklemek için gerekeni yapmıyor?” ifadelerini kullandı.