09.08.2024

Yemen İnsan Hakları Bakanı’ndan İşgalci Rejime Net İfadeler!

Sana’daki geçici hükümetin İnsan Hakları Bakanı Ali El Deylemi, işgalci rejimin Hudeyde limanına yönelik saldırısının ardından BM’nin sergilediği tutumu kınayarak örgütü “saldırganlık araçlarına hizmet etmeyi” bırakmaya ve sivilleri korumak için harekete geçmeye çağırdı.

İnsan Hakları Bakanı Ali El Deylemi, Birleşmiş Milletleri rolünü oynamaya ve işgal rejiminin Yemen’in batısındaki Hudeyde limanına düzenlediği saldırılarda işgalin işlediği suçu belgelemeye çağırarak “bu zararın tüm Yemen halkını etkilediğini” belirtti.

Deylemi, bakanlığın sivillerin ölümüne ve bazılarının kritik durumda yaralanmasına yol açan suçu yakından takip ettiğini ve belgelediğini belirterek, bunun “ABD’nin dosyasına eklenecek bir suç” olduğunu sözlerine ekledi.

Siyonist rejimin petrol tankları ve elektrik santraline yönelik saldırısının ardından BM’yi harekete geçmeye, sivillere odaklanmaya ve “saldırganlık araçlarına hizmet etmeyi” bırakmaya çağıran Deylemi, “BM’nin sadece korkmasını ve endişelenmesini değil, sivilleri korumak için harekete geçmesini istiyoruz. Saldırı bir aç bırakma yöntemi ve Amerika’nın suçlarından biridir.” diye konuştu.

Yemen halkının; Filistin davasıyla dayanışmasını ve işgalcilerin Gazze Şeridi’nde yürüttüğü soykırım savaşına karşı durmasını öven Deylemi, Yemen halkının tüm şehirlerde Filistin davasına sempati duyduğunu ve Filistin davasıyla dayanışması için fedakârlık yapmaya ve bedel ödemeye hazır olduğunu vurguladı.

Yemen’e yönelik saldırının ABD olmadan gerçekleşmeyeceğine işaret eden Deylemi, bunu “şoku hafifletmeyi” ve “Yafa” isimli insansız hava aracının etkisini sınırlamayı amaçlayan bir “gösteri” olarak değerlendirdi.

Bu bağlamda, “Yemen’in kolay lokma olmadığını ve sessiz kalamayacaklarını, kendilerinden önce kimin olduğunu sormaları gerektiğini” söyleyen Deylemi, “Netanyahu’nun başını çektiği işgalin Yemen’den korktuğunu” belirterek, “Sessiz kalmayacağız ve Yemen’e yönelik herhangi bir saldırıya göz yummayacağız.” dedi.