09.16.2024

Yemen, Kızıldeniz’de yasağı aşmaya çalışan 6 gemiye operasyon düzenledi

Yemen, işgalci İsrail’e yönelik askeri operasyonlarının sayısını artıyor

Yemen, dördüncü aşama çerçevesinde operasyon sahasını da genişletmiş ve işgalci İsrail’e giden Akdeniz’deki gemileri de vurmaya başlamıştı. Bugün yapılan açıklamada Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, işgalci İsrail limanlarına erişim yasağını ihlal eden 6 gemiye Kızıldeniz, Umman Denizi ve Akdeniz’de operasyon düzenlediğini duyurdu.

Yahya Seri şunları söyledi:

“Kızıldeniz’de yapılan üç askeri operasyonda, ilki Allah’ın izniyle doğrudan vurulan ve büyük hasar gören LAAX gemisine yönelikti. İkinci operasyonda MOREA gemisi hedef alındı. Üçüncü operasyon Sealady gemisini hedef aldı. Çok sayıda deniz ve balistik füze ve insansız hava aracıyla gerçekleştirilen üç operasyon, Allah’ın izniyle doğrudan can kayıplarına yol açtı. Silahlı Kuvvetler, Umman Denizi’nde Amerikan gemileri ALBA ve Maersk Hartford’a yönelik iki askeri operasyon düzenledi. Hedefleme çok sayıda füze ve drone ile gerçekleştirildi.

Altıncı askeri operasyonda Akdeniz’deki MINERVA ANTONIA gemisine çok sayıda kanatlı füze atıldı. Adı geçen gemilerin tümü, işgal altındaki Filistin limanlarına erişimin yasaklanması kararını ihlal ettiği için hedef alındı. Allah bize yeter, O, en iyi düzenleyici, en iyi koruyucu ve en iyi yardımcıdır.”

Yemen Ordu Komutanı Yahya Seri’nin açıklaması: