09.16.2024

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nden Açıklama

Yemen’de 6 Askeri Operasyon: Eisenhower Uçak Gemisi İkinci Kez Vuruldu!

Yemen Silah Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, ABD uçak gemisi Eisenhower’ın, Kızıldeniz’de bir ABD destroyerinin ve işgalci İsrail’le bağlantılı 4 geminin hedef alındığını açıkladı. Yahya Seri açıklamasında şunları söyledi: “Yemen silahlı kuvvetlerinin deniz kuvvetleri, füze kuvveti ve insansız hava kuvvetleri, Cenab-ı Hakk’ın yardımıyla, şu şekilde altı askeri harekât gerçekleştirdi:

◾İlki, Kızıldeniz’in kuzeyindeki ABD uçak gemisi Eisenhower’ı çok sayıda füze ve drone ile hedef aldı; bu, taşıyıcının 24 saat içinde ikinci hedeflenmesi oldu.

◾İkincisi, Kızıldeniz’deki bir Amerikan destroyerini hedef aldı ve bir dizi insansız hava aracı tarafından doğrudan vuruldu.

◾Diğer dört operasyonda, Kızıldeniz ve Umman Denizi’nde iki operasyonla hedef alınan gemi (MAINA) da dahil olmak üzere, işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal eden şirketlere ait gemiler hedef alındı.

◾Üçüncü operasyon Hint Okyanusu’ndaki ALORAIQ gemisini hedef aldı. Dördüncü operasyonda Kızıldeniz’deki ABLIANI gemisi hedef alındı. Allah’ın izniyle operasyonlar başarıyla amacına ulaştı, kayıplar kesin ve doğrudan oldu. Saldırılar durdurulana ve Gazze Şeridi’nde Filistin halkına yönelik abluka kaldırılana kadar destek operasyonları durmayacak. Allah bize yeter, O, en iyi düzenleyici, en iyi koruyucu ve en iyi yardımcıdır.”