09.20.2024

Yemen’de sel ve heyelan nedeniyle onlarca ölü ve kayıp

Yerel sakinlerin bugün (Çarşamba) bildirdiğine göre, el-Mahvit vilayetinde yağışlar ve bunun sonucunda meydana gelen seller nedeniyle yaklaşık 30 kişi kayboldu ve birçok kişi de hayatını kaybetti.
Şarku’l Avsat’ın DPA’dan aktardığına göre bölge sakinleri, şiddetli yağışlar sonucu oluşan sellerin üç su barajının çökmesine neden olduğunu, bunun da Malhan bölgesinde oluşan heyelan nedeniyle insanların ve bazı evlerin üzerine dağlardan kayaların düşmesine yol açtığını belirtti. Kaynaklar, heyelan ve sellerin, sayısı henüz belirlenemeyen çok sayıda insanın ölümüne, en az 30 kişinin kaybolmasına ve çok sayıda aracın sürüklenmesine neden olduğunu ve vilayetin batısındaki Malhan ilçesine giden yolların kapandığını ifade etti.
Kaynaklar, “Malhan bölgesindeki onlarca köyde sağanak yağışların devam ettiğini ve birçok ailenin hala enkaz altında” olduğunu söyledi. Yemen, bu ayın başından beri şiddetli yağışlara maruz kaldı ve bu doğal afetle mücadelede ciddi bir zayıflık yaşanırken birçok insan hayatını kaybetti, kamu ve özel mülkiyetlerde önemli hasar ve maddi kayıplar meydana geldi.