09.16.2024

Yemen’den İşgalci İsrail’e Yeni Abluka Kararları

Yemen Silahlı Kuvvetleri işgalci İsrail’e Yönelik Yeni Kararlarını Açıkladı

Dördüncü Aşamaya Geçildi

İşgalci İsrail’e abluka genişliyor. Tuğgeneral Yahya Seri Açıkladı:

◾Akdeniz’den ve her bölgeden, işgalci İsrail’e giden her gemiyi hedef alacağız. ◾Refah’a saldırı başlarsa, işgalci İsrail’e yük taşımış şirketlerin bütün gemileri, varış yerleri neresi olursa olsun, hedef alınacak!

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nden Açıklama:

Bismillahirrahmanirahim Cenâb-ı Hak şöyle buyurdu: { Mü’minlere yardım etmek üzerimize hak olmuştur.} (Rum Suresi 47. Ayet) Yemen Silahlı Kuvvetleri, işgalci İsrail ve ABD saldırganlığının devamı ve Refah bölgesini hedef alan saldırgan askeri operasyonlar yapılmasına yönelik (hazırlıklar da dahil olmak üzere) Gazze Şeridi’ndeki çatışmanın gelişmelerini takip ediyor. Ayrıca Düşmanın, kalıcı bir ateşkes olmaksızın esirleri geri almak istediği bir durumu ve direnişe sunulan teklifi de takip ediyoruz. Ve buna göre; Komutan Abdülmelik Bedireddin el-Husi’nin (Allah onu korusun) direktiflerinin uygulanmasında, Filistin halkının zulmüne karşı kazanılan zaferde ve mazlum Filistin halkının direniş çağrılarına yanıt olarak; israil ve amerika karşısında Yemen silahlı kuvvetleri, Cenâb-ı Hakk’ın yardımıyla gerilimin dördüncü aşamasının uygulanmaya başladığını şu şekilde duyuruyor:

Birincisi: İşgalci İsrail’in seyrüseferini yasaklama kararını ihlal eden ve ulaşabildiğimiz herhangi bir bölgedeki Akdeniz’deki işgal altındaki Filistin limanlarına giden tüm gemileri hedef alacağız.

İkincisi: Bunun uygulanması bu açıklamanın duyurulduğu andan itibaren başlar.

Üçüncüsü: Eğer işgalci israil Refah’a karşı saldırgan bir askeri operasyon başlatmayı planlıyorsa, Yemen silahlı kuvvetleri, işgal altındaki Filistin limanlarına tedarik sağlayan ve bu limanlara giren herhangi bir milletten şirkete ait tüm gemilere kapsamlı yaptırımlar uygulayacak ve tüm gemileri engelleyecektir. Bu şirketlerin, varış yerleri ne olursa olsun, Silahlı Kuvvetlerin operasyon alanından geçmesi kesinlikle yasaktır. Yemen silahlı kuvvetleri, Yüce Allah’ın yardımıyla ve büyük Yemen halkının ve ulusun tüm özgür halkının desteğiyle, Gazze Şeridi’ndeki mazlum Filistin halkına yönelik saldırılar ve abluka kaldırılana kadar gerilimin daha geniş ve daha güçlü aşamalarına hazırlanmaktan çekinmeyecektir! Allah bize yeter, o ne güzel vekil O ne güzel Mevla o ne güzel yardımcıdır. Yaşasın özgür, aziz ve bağımsız Yemen Zafer Yemen’in ve bu milletin tüm özgür insanlarınındır!

Sana, 24 Şevval 1445 H. 3 Mayıs 2024 Yemen Silahlı Kuvvetleri