10.25.2024

‘Yenidoğan çetesi’ iddianamesi kabul edildi

‘Yenidoğan çetesi’ne ilişkin 22’si tutuklu 47 şüpheli hakkındaki iddianame kabul edildi.

Gazeteci Emrullah Erdinç ‘aralarında doktorlar ve hemşirelerin de olduğu’ İstanbul merkezli bir sağlık çetesini ortaya çıkarmıştı. Çete 21 şüpheli bebek ölümüne neden olmakla suçlanmıştı. Durum 14 gündür bebeğini göremeyen bir annenin şikayetiyle ortaya çıkmıştı.

Savcı Y.E., bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasına yönelik soruşturmayı yürüttüğü sırada makam odasında tehdit edilmişti.

Hakimlik, 15 Ekim’de ‘özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’, ‘birden fazla kişiyle tehdit’‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’‘yargı görevini yapanı etkileme ve kişisel verileri aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’ suçlarından avukat Aylin Arslantatar, Mustafa Kemal Zengin, Baki Çelik, Yavuz Çelik ve Muhammed Emin Orhan’ın tutuklanmasına karar vermişti.

Soruşturmadaki 47 şüpheliden 22’si tutuklu.

TRT Haber’in haberine göre Bakırköy 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti.

İddianamede ölen 10 bebek ‘maktul’, beş kişi ‘müşteki’, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğünün ‘suçtan zarar gören’, 19 hastane ve sağlık şirketi ‘malen sorumlu’, 47 kişiyse ‘şüpheli’ olarak yer alıyor.

Suç örgütünün elebaşı Doktor Fırat Sarı. Örgütün sevk ve idaresiniyse doktor İlker Gönen ile 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in yaptığı belirtiliyor.