09.19.2024

Yerli pasaport üretimi başlatıldı

İçişleri Bakanı Soylu, yerli pasaport üretimini başlattı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünü ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, üçüncü nesil yerli ve milli pasaportun üretimini başlattı. Yeni pasaportlarda ‘Turkey’ yerine ‘Türkiye’ ifadesinin yer aldığını belirten Soylu, ilk olarak yeşil pasaportun basılacağını söyledi. Bakan Soylu, eylül ayı sonuna kadar ise 170 bin pasaportun basılacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Soylu, yerli ve milli pasaportun üretimini başlatarak, ilk olarak yeşil pasaportun basılacağını duyurdu.

İçişleri Bakanı Soylu, önceki pasaportlarda 27 güvenlik ögesi bulunduğunu, yerli ve milli pasaportta ise 36 ilave güvenlik ögesinin daha yer aldığını kaydetti. Yerli ve milli pasaportların sayfalarında Türkiye’nin tarihi ve kültürel yerlerinin fotoğraflarının bulunduğunu söyleyen Soylu, Türkiye’nin endemik bitki yapısının da güvenlik ve tamamlayıcı öge olarak kullanıldığını kaydetti. Bakan Soylu: “Türkiye, kendi yerli ve milli pasaportunu bu gece itibarıyla basmaya başlıyor“

Bakan Soylu, gece saatlerinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek holografik şerit, hayalet resim, metamorfik desen gibi özelliklerle dünyanın en güvenli pasaportu olacak, “üçüncü nesil” olarak adlandırılan yerli ve milli pasaportun üretimini başlattı. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Soylu, yeni nesil ehliyet, çipli kimlik kartı ve yeni nesil pasaportlarda bugüne kadar yapılanları aktardı.