10.18.2024

‘Yusuf Kerim yasası’ Resmi Gazete’de: Bugün annesine kavuşması bekleniyor

Kamuoyunda ‘Yusuf Kerim yasası’ olarak bilinen annesi cezaevinde bulunan hasta çocukların annelerinin infazlarının ertelenmesini düzenleyen kanun Resmi Gazete’de yayınlandı. Yusuf Kerim’in annesi Gülten Sayın’ın gün içerisinde tahliye edilmesi bekleniyor.

Kanser hastası 6 yaşındaki Yusuf Kerim Sayın’ı tedavisi boyunca annesine kavuşturacak yargı düzenlemesi Resmi Gazete‘de yayınlandı. Buna göre çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazı 1 yıla kadar ertelenebilecek; erteleme süresi her defasında 6 ayı geçmemek üzere en çok 4 kez uzatılabilecek.

Annesi  Gülen cemaati mensubu olduğu gerekçesiyle hapiste tutulan Yusuf Kerim Sayın’ın tedavisinde annesinden uzak kalması sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu. Özel izinle oğlunu ziyaret eden anne daha sonra tekrar cezaevine dönmüştü.

TBMM’de kabul edilen yargıda yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifi, kanser hastası 6 yaşındaki Sayın’ın annesine kavuşmasının önünü açtı. Kabul edilen yeni kanuna göre, çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazı ertelenebilecek.