05.06.2024

Furkan Hareketi Mensuplarının Kocaeli Konferansına Provokasyon Girişimi!

Zafer Partisi sempatizanı bazı hesaplar, bugün Alparslan Hoca’nın İslami konferans gerçekleştireceği salonun önünde basın açıklaması yapacaklarını belirterek Furkan Hareketi mensuplarına alenen göz dağı verdi!

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca bugün (Pazar) Kocaeli Darıca’da saat 14.15’te “Kur’an’ın Evrensel Çağrısı” konulu konferans gerçekleştirecek.

Konferansın duyurusunun yapıldığı günden itibaren Zafer Partisi üyesi bazı hesaplar tarafından İslami değerlere karşı cephe alınmış ve Furkan Hareketi mensuplarına yönelik manipülatif paylaşımlarda bulunmuşlardı. Geçen perşembe akşamı ise konferansın duyuru brandalarını asan hareket mensuplarına yönelik saldırı gerçekleştirilmişti.

‘Türklük ve Türkçülük Aleyhinde Bulunanları Ezeceğiz!’

Dün gece saatlerinde Zafer Partili hesaplardan yapılan tehdit içerikli paylaşımlarda, Alparslan Hoca’nın konferans yapacağı salonun önünde, konferansla aynı saatte basın açıklaması gerçekleştirecekleri belirtildi.

Millettimizin değerleri olan; Şeyh Said ile İskilipli Atıf Hoca’ya yönelik hakarette bulunan ‘Alaattin Kürşat’ isimli kullanıcı, attığı tweette; “Türklük ve Türkçülük karşıtlarını ezeceğiz!” sözleriyle Furkan Hareketi mensuplarına yönelik provokatif bir eylem hazırlığı içerisinde olduklarını alenen açıkladı.

‘Bu provokasyon girişimi bir ilk ve bu durum normal değil!’

Paylaşımlara tepkisiz kalmayan Semra Kuytul Hocahanım, Zafer Partisi destekçisi kişilerin ifadeleri hakkında değerlendirmede bulunarak; bu tarzda bir provokasyon girişiminin bir ilk olduğunu ve bu durumun normal olmadığını belirtti.

Hocahanım yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Bu provokasyon girişimi bir ilk ve bu durum normal değil.
Bu girişim, bu çocuğun işi de değil elbette!

Peki ne yapmaya çalışıyor olabilirler?

1. Konferansımız esnasında orada olay çıkarıp konferansımızı sabote etmek
2. Farklı görüşlerin bir araya gelmesinden kaynaklı, olası bir olaydan çekinen(!) emniyete “konferansı, güvenlik gerekçesi ile iptal edebilme” bahanesi vermek!

Sanki ikinci ihtimal daha kuvvetli…
Bu durum, brandaları toplatan Darıca Emniyeti ile danışıklı dövüş gibi görünüyor.
Bu basit ayak oyunları çok çirkin!

Ama inşallah böyle değildir. Darıca Emniyeti gereğini yapacak ve yine güvenlik gerekçesiyle bu basın açıklamasına izin vermeyecektir diye umuyoruz. Bu şartlarda çok gerçekçi bir yaklaşım olur. Çünkü bu sözde basın açıklamasının provokasyon amaçlı olduğu açıktır.”