05.14.2024

Zelenskiy: Ukrayna geri dönüyor!

Zelenskiy gelecek haftayı işaret etti: Ukrayna geri dönüyor

Rusya’nın saldırılarında 6 ay geride kalırken Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, ülkesinin bağımsızlık günü dolayısıyla yayımladığı mesajda gelecek haftayı işaret etti. Zelenskiy, ulusa sesleniş konuşmasında Kırım’daki havanın değiştiğini, ilhakının geçici olduğunu söyleyerek, “Ukrayna geri dönüyor” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Şubat akşamı, Ukrayna’yı ‘askerden ve Neo- Nazilerden arındırma’ bahanesiyle başlattığı savaşta 6 ay geride kalırken, Kırım’da son günlerde art arda patlamalar yaşandı.Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Kırım’daki havanın değiştiğini belirterek, “Bu yıl gerçekten çok özel. Bu yıl, Kırım’ın havasında, oradaki işgalin geçici olduğunu ve Ukrayna’nın geri döndüğünü tam anlamıyla hissedebilirsiniz” dedi.Ukrayna’nın ‘yenilmez’ olarak görülen Rus ordusuna karşı koyduğunu ifade eden Zelenskiy, “Ne kadar çok şey değişti. Dünyadaki hemen hemen herkesin değiştirmenin imkansız olduğunu düşündüğü şeyler. Onlarca yıl boyunca yenilmez olduğu düşünülen Rus ordusuna karşı neler değişti” dedi.

BAĞIMSIZLIK GÜNÜ VURGUSUZelenskiy, 24 Ağustos’ta Ukrayna’nın Sovyetler Birliği’nden ayrılışı sonucu kabul edilen Bağımsızlık Günü’nü hatırlattı. Zelenskiy, “Bu hafta Rusya’nın kötü ve acımasız eylemlerde bulunmaya çalışabileceğinin farkında olmalıyız. Düşmanımız böyle bir düşman” şeklinde konuştu.