09.22.2024

Putin kaybederse Suriye’ye kaçacak iddiası!

Putin’in Ukrayna’da kaybederse Rusya’dan kaçacak iddiası! Türkiye detayı dikkat çekti

Kremlinin içerisinden kaynaklar tarafından yayınlandığı iddia edilen bir Telegram paylaşımı uluslararası kamuoyunda gündem oldu. İngiliz basınında yer alan ve Kremline yakın kaynaklar tarafından paylaşıldığı iddia edilen Telegram açıklamasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ona yakın kişilerin Ukraynada yenilmesi durumunda Rusyadan kaçmaya hazırlandığı öne sürüldü.

Donbasstaki saldırıların durması, Hersonun Ukrayna ordusunun eline geçme ihtimalinin artması ve Batının uyguladığı yaptırımlar sonucu ekonomideki zor durumun ülkede ruh hali değişikliği yarattığı iddia edilirken, Putinin bu durumun farkında olduğu ve endişe ettiği öne sürüldü.

PUTİN SURİYE’YE Mİ KAÇACAK?

Haberlerde, Putinin kendisi ve maiyeti Rusyadan tahliye için planlar hazırlıyor. ifadeleri kullanıldı. Putinin ve yakınlarının ülkeyi terk etme durumunda,  en yakın dost devlet olarak kabul edilen Beşar Esad yönetimindeki Suriyeye kaçacakları da öne sürüldü.

Telegramdan yayınlanan mesajda, Rusyadan Suriyeye yapılacak herhangi bir uçuşun NATO ülkesi olan Türkiyeden geçmek zorunda kalacağına dikkat çekildi.

Kremlinin içerisinden kaynaklar, Türkiye ve İranın Putin ile dengeli ilişkiler sürmesinin pazarlık kozu açısından faydalı olduğunu da öne sürdü. İngiliz basını, Rusyada olan biteni sayfalarına taşırken, Putinin olası bir kaçış planında Türkiyenin ve Erdoğanın rolünün merak konusu olduğunu belirtti.