05.09.2024

Alparslan Hoca: Günümüzdeki Müftülerin Çoğu Fıkıh Bilmiyor!

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca, “Şu anda aşıyı vurulmak bence her Müslüman’ın üzerine farz-ı ayndır, Allah’ın emridir” diyen Kahramanmaraş il müftüsünü eleştirdi.

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca, “Şu anda aşıyı vurulmak bence her Müslüman’ın üzerine farz-ı ayndır, Allah’ın emridir” diyen Kahramanmaraş il müftüsünü eleştirdi. Bu sözlerin herhangi bir ilmi dayanağı olmadığını belirten Alparslan Hoca şu ifadeleri kaydetti:

‘Günümüzdeki Müftülerin Çoğu Fıkıh Bilmiyor!’

“Herhalde çok milliyetçi ve devletçi bir müftü olsa gerek. Müftüyü tanımıyorum ama ekseriyetle müftülerin fıkıh bildikleri yok maalesef. İçinden kendini yetiştirmiş olanlar hariç, gerisi İlahiyat Fakültesinde felsefe derslerinden fıkıh öğrenmeden mezun olan kimseler. Bu şahıs için söylemiyorum, kendisini tanımam ama ekseriyetle böyle bir durum var.

‘Bu Sözün İlmi Delili Yok!’

Hiç kimse “Aşı vurulmak farz-ı ayndır” diyemez. Bu sözün hiçbir ilmi delili yoktur. Aşının daha ne olduğu anlaşılabilmiş değil, koruyuculuğunun ne kadar olduğu hala anlaşılmış değil. Virüs hala izole edilebilmiş değil. O virüs izole edilmedikçe aşısının bulunması mümkün değildir. Virüs şu anda başka virüslerle birlikte, hala diğer virüslerden ayrılabilmiş değil. Onun üzerinde çalışılabilmiş değil. Dolayısıyla da yapılan aşı tam isabetli olamıyor. Nice insanlar aşıdan sonra öldüler. Dolayısıyla Böyle bir aşıyı yapmak dinen farzdır” demek saçmalamaktan ibarettir.

Her aşı olmayan ölüyor mu ki aşı olmak farz olsun. Ve her aşı olan ölümden kurtuluyor mu ki aşı gerçekten bu kadar etkili mi ki aşı olmak farz olsun. Müftü, meseleyi incelemeden konuşuyor. İncelerse bu lafın yanlış olduğunu kendisi de anlayacaktır.”