04.28.2024

Alparslan Hoca, Hadi Özışık’ın Tazminata Mahkum Edildiği Dava Hakkında Açıklamada Bulundu!

Alparslan Hoca, kendisine ağır hakaretlerde bulunan Hadi Özışık’ın mahkum edildiği tazminat davası hakkında açıklamada bulundu: “Ağzı bozuk bir gazeteci ceza almış oldu ama sonuç hoşumuza gitmedi, itiraz edeceğiz!”

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca, kendisine ağır hakaretlerde bulunan Hadi Özışık’ın mahkum edildiği 20 bin TL tazminat davası hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:  

‘Ağzı Bozuk Gazeteci Ceza Aldı’ 

“Kazandık da az kazandık. 20 bin lira tazminat verdiler. Ben hâkimi görmedim, bilmiyorum. Kimdir bilmem ama o laflar hâkime söylenseydi acaba tazminatı bu kadar az tayin eder miydi? Yani bir youtube kanalında yüz binlerce insan izlemiş, sonradan izlemelerle izleyenlerin sayısı yükselmiş, yüzbinleri bulmuş. Acaba bu kadar insan izlemiş olsaydı ve hâkimin kendine o laflar söylenmiş olsaydı, tazminatı bu kadar az mı tayin ederdi? Hâkime bir sormak lazım. Normal şartlarda daha fazla olması gereken bir miktar bu. Neyse miktarı çok önemli değil. Önemli olan Türkiye’de AKP’li bir gazetecinin, ağzı bozuk bir gazetecinin, bir ceza almış olmasıdır.  

Bu şahsa daha evvel de ceza davası açmıştık, tazminat davası. Ceza davasında da iki ay hapis cezası aldı. Tabii bunların yatarı yok ama iki aylık bir ceza almış oldu. Tabii üst mahkemeden sonuç ne olur bilmiyorum. Herhalde o süreç daha devam ediyor. Tam takip edemedim. Yani oradan iki ay ceza, buradan da 20 bin lira tazminat cezası almış oldu. Onunla beraber kardeşi Süleyman’ın da aynı şekilde hakaretvari ifadeleri var. Onu da mahkemeye vermiştik. Bir de programda bulunan Abdurrahman diye bir gazeteciyi de mahkemeye vermiştik.  

‘İtiraz Edeceğiz!’ 

Normalde bugüne kadar çok insan hakaret etti. Bana daha evvel birçok arkadaş “Bunları mahkemeye verelim hocam.” demişti. Ben uğraşmadım. O zamanlar böyle mahkemelerimiz yoktu. Yani ben hizmetle uğraşayım, mahkemeyle uğraşmayayım istedim. Allah’a havale ettim. Belki onların bir kısmı sonradan hatasını anladı. Özür dileyenler oldu. Ben onları da hesaba katarak mahkemeye vermemiştim. Ancak bunların bazıları gazeteci. Belli bir yaşa gelmiş, belli bir birikimi var ve internette ya da televizyonda konuşuyor. Bunları mahkemeye vermek lazım. İşte bu şekilde düşünerek birkaç tanesini mahkemeye verdik. Ama bu sonuç bizim hoşumuza gitmedi. İtiraz edeceğiz. Üst mahkemeye gidecek. Bakalım ne olacak.”