05.08.2024

Alparslan Kuytul Hoca’nın Koğuşuna Baskın Skandalı!

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca’nın, Ağrı Patnos Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu koğuşa 10 15 gardiyan tarafından baskın yapıldığı öğrenildi.

Delilsiz olarak tutukluluğu devam eden Alparslan Hoca, geçen yıl 9 Mayıs’ta tutuklanmıştı.

Bugün tutukluluğunun yıldönümünde kaldığı koğuşun hukuksuzca arandığı, Alparslan Hoca’nın, Soylu ve Bahçeli’ye açtığı dava dosyaları ile bazı özel eşyalarına el konulduğu duyuruldu.

Avukat Bilal İpek’in sosyal medya hesabından paylaştığı olayın detayları; ‘Bu kadarına da pes!’ dedirtti!

İpek; “Kendi el yazısıyla yazdığı notları ayrıca Soylu ve Bahçeli’ye açtığımız tazminat davalarının belgelerinin olduğu mahkeme dosyalarını alıp gitmişler” dediği paylaşımda şu açıklamalarda bulundu:

“Alparslan Hocaya baskı devam ediyor!

Görüntülü görüşme hakkını karar dahi olmadan elinden aldıkları yetmezmiş gibi kendisine 1 ay, 2 ay, 3 ay olmak üzere toplamda 6 aylık telefon yasakları vermişlerdi. Bunların hepsi infaz hakimliği kararıyla KALDIRILDI.

Telefon yasaklarından birşey çıkmayacağını anlamış olacaklar ki en son 3 gün hücre cezası vermişlerdi. Ona da itirazlarımızı yapıyoruz.
Bugün de Alparslan Hocanın koğuşuna 10-15 gardiyanla beraber baskın yapmışlar. Her biri bir yana dağılarak koğuşunda arama yapmışlar. Güya Alparslan hocanın yanında arama yapıyorlar ancak 15 gardiyan bir koğuşun her köşesine dağılıyor. Alparslan Hoca hangi birisini kontrol edebilsin!
Daha sonra kendi el yazısıyla yazdığı notları ayrıca Soylu ve Bahçeli’ye açtığımız tazminat davalarının belgelerinin olduğu mahkeme dosyalarını alarak gitmişler.

Alparslan Hoca; “Yanımda, kameranın önünde belgelerimi kontrol etsenize. Neden götürüyorsunuz? Ben nereden bileyim içine başka bir şey mi koyacaksınız, içinden belge mi alacaksınız!” dediğinde memur; “Devlet memuru öyle yapmaz” diyor.

Memur; “Devlet memuru böyle bir şey yapmaz” diyor ancak;

  1. Alparslan Hocayı haksız yere tutuklayan da devlet memuruydu.
  2. Oturduğu ilden 1000 Km öteye sürgün edenler de Devlet memuruydu
  3. Patnosta herkese verilen haftada 60 dk olan görüntülü görüşme hakkını Alparslan hocaya Vermeyenler de devler memuruydu.
  4. İki haftada bir 10 dk sesli telefon hakkını elinden almak için toplamda 6 aylık telefon yasağı verenler de devlet memuruydu.
  5. Alparslan hocaya “Sen Cumhurbaşkanına hakaret ettin” diyerek “Kurum görevlisine hakaret kanunundan 3 gün hücre hapsi verenler de devlet memuruydu.
  6. Geçen sene 20 Mart’ta Adana’da insanlara sokak ortasında işkence yapan polisler de devlet memuruydu.

Bu maddeleri çoğalt çoğaltabildiğin kadar. Patnos L Tipi Cezaevi memuru, “biz devlet memuruyuz, bize güvenin” diyor.

Maalesef memur bey! Müvekkilimize yaptıklarınızdan sonra size güvenimiz kalmadı.”

‘Suç duyurusunda bulunacağız!’

Paylaşımın devamında görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten İpek, sözlerine şöyle devam etti:

“Müvekkilin koğuşuna gelerek hangi hakla müvekkilin notlarını ve mahkeme dosyalarını alırsınız?! Sizin yapmanız gereken şüpheli bir durum varsa onları orada incelemek gerekirse de tutanak altına alıp savcılığa bildirmektir.
Ancak Alparslan hocanın koğuşuna gelen memurlar belgeleri haksız yere aldıkları gibi hangi belgeleri aldıklarna dair tutanak da tutmuyorlar!
Peki biz nereden bileceğiz o belgelerin içine başka bir şey yerleştirmeyeceğinizi?

Nereden bileceğiz o belgelerin bazılarını içinden alıp geri vermeyeceğinizi?
Patnos L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Koruma memurları suç işliyor! Bu işin peşini bırakmayacağız.

Yarın şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı buradan kamuoyuna bildiriyorum!”