04.29.2024

Basın Açıklamasına Katılan 16 Yaşındaki Çocuk Hapis Cezası Aldı!

Basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle Osmaniye Çocuk Mahkemesinde yargılanan 16 yaşındaki A.T, 10 ay hapis cezası verildi!

Osmaniye’de evinde Kur’an-ı Kerim eğitimi verildiği iddiasıyla evi mühürlenen bir Furkan Hareketi mensubuna destek amacıyla düzenlenen basın açıklamasına katıldığı gerekçe gösterilerek A. T. hakkında açılan dava bugün görüldü. Yapılan mahkeme sonucu 16 yaşındaki A.T’ye 10 ay hapis cezası verildi! Anayasa ile güvence altına alınan silahsız ve saldırısız basın açıklaması ve yürüyüş yapma hakkı verilen skandal kararla çiğnendi!

Furkan Hareketi mensupları hakkında aynı sebeplerden açılan 90’dan fazla mahkeme beraatle sonuçlanmıştı.

Skandal kararı sosyal medya platformu Twitter üzerinden duyuran Avukat Alişan İnci, ” Aynı konuda 90 beraat kararına ve çocuğun dosyada hiçbir eylemi olmamasına rağmen küçük çocuğa 10 ay ceza verildi. Müvekkil çocuğun ve diğer Furkan G. taşkınlık içeren hiç bir eylemi yok!” diyerek tepki gösterdi.
Av İnci’nin tweetleri şöyle:
“Bugün Osmaniye Çocuk Mahkemesinde, basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle 16 yaşındaki çocuğa 10 ay hapis cezası verildi! Rezalet ötesi bir karar!
Bir Furkan Gönüllüsüne ait olan ev, Kur’an okunduğu gerekçesiyle mühürlenmişti…
Bu olayı yasal çerçevede protesto etmek isteyen Furkan Gönüllüleri daha basın açıklamasına başlamadan gözaltına alınmış ve 3 Furkan Gönüllüsü tutuklanmıştı. Semra Kuytul hocahanım da ( @semrakuytul ) gözaltına alınanlar arasındaydı…
Ayrıca bir çocuk da gözaltına alınmıştı. Bugün o çocuk için açılan davada karar verildi. Aynı konuda 90 beraat kararına ve çocuğun dosyada hiç bir eylemi olmamasına rağmen küçük çocuğa 10 ay ceza verildi.

Müvekkil çocuğun ve diğer Furkan G. taşkınlık içeren hiç bir eylemi yok!

Yazık böyle hakimlere! 16 yaşında bir çocuğa hiç bir taşkınlığın yaşanmadığı, usule uygun bir ihtar yapılmadan polislerin doğrudan müdahale ettiği bir etkinlik için 10 ay ceza verildi….
Karardan sonra hakime, AYM ve AİHM kararlarına rağmen 132 hakimin içinde Anayasal bir hakkın kullanılmasından dolayı ceza veren ilk hakimsiniz dedim. Yüzü düştü! Yüzünüz daha çok yere düşer sizin!”

https://x.com/Alisaninci1/status/1705135663157227526?s=20

Semra Kuytul Hocahanım’dan Tepki!

Osmaniye Çocuk Mahkemesinin verdiği hukuk dışı karara, aynı olayda gözaltına alınan Semra Kuytul Hocahanım da tepki gösterdi! Hocahanım, o gün çocuğun gözaltına alınmadığını ve herhangi bir eylemde bulunmadığını ifade ederek bu kararın intikam amacıyla verildiğini yazdı.
Hocahanım’ın tweetleri şöyle:
“Hakikaten bu nasıl bir rezalet! Biz de o olayda oradaydık. Gözaltındaydık, çocuk gözaltına bile alınmamıştı.
Hiç bir eylemi de yoktu!
 
Hukuksuz, intikamcı bir kararla ve apaçık bir iftira ile 3 tutuklumuz vardı onlar bile tahliye oldu.
 
Orada hep beraber içinde Kur’an okunan o evin kapanmasına tepki göstermiştik. Emniyette iftiraya uğradık. Polisle aramızda arbede bile olmadığı halde polis dövmekle suçlandık.. Osmaniye emniyetindeki bazı yetkililer, biz onlara hiç bir şey yapmadığımız halde bize karşı gözleri dönmüş gibi kin ve nefret doluydu.
 
Şimdi bizden alamadıkları intikamın acısını 16 yaşındaki bir çocuktan mı çıkarıyorlar! Yazıklar olsun size!
 
Olayı tekrar hatırlamakta fayda var!

Ne Olmuştu?

Osmaniye’de 24 Haziran Cuma günü, Furkan Hareketi mensubu bir vatandaşın evinde “Kuran’ı Kerim eğitimi yapıldığı” öne sürülerek emniyet ve milli eğitim gibi kurumlar tarafından savcılık izni olmaksızın inceleme gerçekleştirilmişti.
 
Evinde eğitim yapılmadığını yalnızca Kur’an okunduğunu belirtmesine rağmen ısrarla eğitim yapıldığını iddia eden memurlar, 27 Haziran 2022’de evin mühürleneceğini tebliğ etti.

Olaya tepki gösteren Furkan Hareketi mensupları evin önünde toplanmış ve Osmaniye Emniyeti 8’i kadın olmak üzere toplam 26 kişiyi darp ederek gözaltına almıştı.