04.26.2024

‘Bir cisim yaklaşıyor’: Antep havalimanında uçuşlar durduruldu

Antep hava sahasında tanımlanamayan bir cisim görüldüğünün rapor edilmesi üzerine gece yarısından itibaren durdurulan uçuşlar, yaklaşık 12 saat sonra normale döndü.

Antep’te 00.30 sıralarında yaşanan olaya göre yaklaşık 9 bin feet (2.743 metre) yükseklikte, seyir halinde olan iki yolcu uçağının kokpit ekibi tarafından tanımlanamayan bir cisim tespit edildi. Pilotlar durumu Gaziantep Hava Trafik Kontrol Kulesi’ne bildirdi. Tanımlanamayan cismin aynı zamanda hava trafik kontrolörleri tarafından da teyit edildiği öğrenildi.

DHA’nın haberine göre, olay üzerine Gaziantep Havalimanı’nda uçuşlar durduruldu. Antep’e inişi planlanan bazı uçaklar Urfa ve Adana Havalimanları’na yönlendirildi. Geceden bu yana Gaziantep Havalimanı’da 13 kalkış, 13’ü iniş olmak üzere 26 sefer iptal edildi.

Saat 11.30 sıralarında Antep’ten seferler yeniden başladı. Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan yapacağı seferler için hazırlıklar tamamlandı. Uçakların kısa süre içinde Antep’e hareket etmesi planlanıyor.