04.30.2024

Furkan Hareketi Mensuplarına Cami Olayında Takipsizlik Çıktı!

Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Hareketi Mensuplarının geçen yıl Ramazan ayında itikaf ibadetini ihya etmek için girdikleri camilere emniyet güçleri eş zamanlı baskın düzenlemişti. 22 camiye gerçekleştirilen skandal olay sonrası Alparslan Hoca ve 400’e yakın hareket mensubu ağır müdahaleyle gözaltına alınmıştı.

Skandal müdahale hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayın provokatif bir eylem olduğunu açıklayarak yeni bir skandala imza atmıştı. Camide ibadet eden vatandaşları suçlayan Bakan’ın ifadeleri sonrası 274 Furkan Hareketi mensubu hakkında soruşturma başlatıldı.

Furkan Hareketi mensuplarının aleyhine delil bulamayan savcı, olaya takipsizlik kararı verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Alişan İnci:

“ÖNEMLİ BİR TAKİPSİZLİK KARARI!

1- Furkan Gönüllüleri, 2021/Ramazan ayında, camilerde itikaf yaptıkları sırada gözaltına alınmışlardı. Farklı illerden yaklaşık 500 kişi gözaltına alınmıştı. Uzun süren soruşturmanın arından Adana’daki 274 kişiye TAKİPSİZLİK kararı verildi.

2- Kamuoyunda CAMİ BASKINI olarak bilinen bu operasyon vicdanları ciddi anlamda yaralamıştı. Alparslan Hoca ve Furkan Gönüllülerinin itikaf ibadeti engellenmiş hem de canlı yayınlardan iftiralar atılarak karalamalar yapılmıştı. Bakınız, baskı ortamına rağmen bir suç bulamadılar.

3- Camilerin içerisine postallarla girenler, ibadet eden insanlara cami içinde biber gazı sıkanlar, canlı yayından iftiralar atanlar, yalnızca ibadet yapmak isteyenlere provokasyon yapmayın diyenler ne düşünecek şimdi!

4- Onlar suç bulamadılar ama biz cami basanlara yönelik hukuki mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. İmamları zorla şikayetçi yaptıranlar ve “Biz de Müslümanız” diyen polisler gerekli muhasebeyi yaparlar umarım!” ifadelerini kullandı.

Alparslan Hoca Cami Baskınlarının Perde Arkasını Böyle Anlatmıştı!

Furkan Hareketi Mensupları Camiye Yapılan Baskında Neler Yaşadı?

Devamını Oku: Furkan Hareketi Mensuplarına Cami Olayında Takipsizlik Çıktı!