04.29.2024

Filistin İçin Eylem Yapan 3’u Çocuk 5 Furkan Hareketi Mensubuna Gözaltı ve Psikolojik Baskı!

Cuma günü Adana Filistin’e destek eylemi gerçekleştiren 3 çocuk 5 kişiye gözaltı yapıldığı ve emniyette psikolojik baskılara maruz bırakıldıkları öğrenildi!

Cuma günü akşam saatlerinde Filistin’e destek yürüyüşü yapmak isteyen 2 kişi yanlarında 11-15 yaş aralığıdaki 3 çocukla birlikte Adana’da Pınar Mahallesinde yürüyüş gerçekleştirdi.

“Katil İsrail Filistin’den Defol!”, “Katil İsrail Devlet Değilsin”,  “Müslüman Uyumaz, Zulme Sessiz Kalmaz” sloganları atan gruba yaklaşık 15 dakika sonra ulaşan emniyet ekipleri herhangi bir gerekçe sunmadan gözaltı yapmak istediğini belirtti.

Gözaltına alınan hareket mensubu, ekiplerin; “Amirimiz ne derse onu yaparız, şu an sizi çağırıyorlar, gelmeniz gerekiyor, sizi misafir edeceğiz…” gibi ifadeler kullandığını, video çekmek istediği esnada da kollarından ters tutup duvara yaşlandığını belirtti.

Emniyet ekiplerinin, aralarında korkan çocuklar olmasına rağmen gruba gözaltı yaptığı aktarıldı.

Yaklaşık 3 saat gözaltında kaldıkları belirten hareket mensubu, emniyet yetkililerinin, çocukları bırakacaklarını ancak yetişkinleri bırakmayacaklarını belirttiklerini ancak dışarıda bekleyen Furkan Hareketi mensuplarının; “Karakolun önünden ayrılmayacağız” ifadeleri sonrası bırakmak zorunda kaldıklarını belirtti.

İfade almak için savcıyı bekledikleri ancak sonra vazgeçtiklerini ekleyen hareket mensubu, görevlilerden birinin sert tutum sergilediğini; “Size istersem keyfi muamele uygularım, beni kızdırmayın” dediğini söyledi

Hareket mensubu, zaten korkmuş olan çocuklara şu soruların yöneltildiğini ekledi:

“Onlar kimdi ne için sizi dışarı çıkardılar?

Kendi isteğinizle mi çıktınız yoksa onlar mı sizi götürdü?

Siz evde ne yapıyorsunuz?”

Hareket mensubu, çocuklara soru sorulduktan sonra polislerin kendi aralarında argo kelimeler kullandıklarını da belirtti.

Bu Durum Hukuken Gözaltına Alınmayı Gerektirir Mi?

Hareket mensubu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Akıl ve vicdan sahibi kimselere soruyorum. Sebep nedir? Yani 3 Çocuk 2 yetişkin toplam 5 kişi birkaç slogan atıp 500-600 metre yürümemiz gerçekten hukuken gözaltına alınmaya sebep mi?”