04.26.2024

Furkan Hareketi Mensubuna Cezaevinde Yapılan İşkenceye Soruşturma Amacıyla Müfettiş Gönderildi!

Adalet Bakanlığı, haksız bir şekilde Kayseri Cezaevi’nde bulunan Furkan Hareketi mensubuna yönelik yapılan işkenceyi soruşturmak için müfettiş gönderdi!

Adalet Bakanlığı, dolandırıcı Koray Sarısaçlı’nın yalan beyanları nedeniyle Kayseri T-2 Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve gardiyanlar tarafından işkenceye uğrayan Furkan Hareketi mensubu Rıdvan Taş’a yönelik yapılan işkenceyi soruşturmak için müfettiş gönderdi. Soruşturmayı sosyal medya hesabından duyuran Avukat Alişan İnci, müfettişlerin müvekkilleriyle görüştüğünü ifade etti.

İnci, kamera kayıtlarına kendilerinin henüz erişemediğini ifade ederken müfettişlerin kayıtlarda işkencenin tüm detaylarını izlediklerini kaydetti.

İnci, söz konusu soruşturmanın göstermelik olmaması temennisinde bulunurken Alparslan Hoca’ya yapılan psikolijik işkenceyi de kınadı.

Vahşeti sosyal medya hesabı Twitter’da duyuran avukatın ilgili tweeti şöyle:

Ne Olmuştu?

Dolandırıcı Koray Sarısaçlı’nın yalan beyanları üzerine tutuklanan Furkan Hareketi mensuplarından Rıdvan Taş’a, tutuklu bulunduğu Kayseri T-2 Tipi Kapalı Cezaevi’nde gardiyanlar tarafından işkence edildiği ortaya çıkmıştı. Yapılan işkence Türkiye gündemine oturmuş ve bir çok vatandaş tepki göstermişti.