05.08.2024

İran lideri Hamaney’den İşgalci İsrail’e gözdağı! ‘Saldırılar durmazsa’ diye uyardı

Hamas’ın Tel Aviv’e yönelik saldırısının ardından Gazze için ‘topyekün abluka’ kararı alan İsrail, 11 gündür sivillere bomba yağdırırken İran’ın dini lideri Hamaney İsrail’e gözdağı verdi. Saldırılarının devam etmesi halinde Lübnan Hizbullahı’nın da dahil olduğu “direniş güçleri” olarak adlandırılan grupların harekete geçeceğini savunan Hamaney, “Siyonist rejimin saldırıları ABD tarafından yönetiliyor. Bombalamalar derhal durdurulmalı.” dedi.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, başkent Tahran’da ülkede önemli başarılar elde eden bilim, kültür, sanat ve spor alanlarındaki isimlerle bir araya geldi. Hamaney yaptığı konuşmada, “Aydınlar ve bilim insanları zalimin oburluğuna, mazlumun açlığına katlanmamalı. Gazze konusunda herkesin üzerine düşen sorumlulukları var ve bu cinayetlere tepki gösterilmesi hepimizin sorumluluğudur” dedi.

“GASPÇI SİYONİST REJİM YARGILANMALI”
İsrail rejiminin yargılanması gerektiğini vurgulayan Hamaney, “Filistin olayında Siyonist rejimin yaptığı soykırım tüm dünyanın gözü önünde ve bütün dünya bu yapılanları görüyor. Sadece birkaç gün içerisinde binlerce Filistinli öldürüldü. Bu, tüm dünya halklarının gözü önünde gerçekleşen bir suçtur. Gaspçı Siyonist rejim yargılanmalı” dedi.