04.29.2024

Kulis: Erdoğan, AKP’li bakanları büyükşehirlerden aday gösterecek!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün kurmaylarıyla toplantı yaptı. Süleyman Soylu, Hulusi Akar gibi isimlerin deprem illerinden aday yapılacağı bekleniyor

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinedeki bakanlar arasından büyükşehirler için aday göstermeyi planladığını söyledi. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gibi isimlerin Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay gibi depremden en çok etkilenen bölgeler için milletvekili adayı olarak düşünüldüğü iddia ediliyor.

Erdoğan’ın büyükşehirleri riske atmak istemediği ve kamuoyuna güçlü isimlerle seçimlere girildiği mesajını vermek istediği belirtilirken, aynı zamanda kabinedeki tartışmalı bazı isimlerin milletvekili yapılmasıyla dokunulmazlık zırhı kazandırılmak istendiği de iddialar arasında.

Erdoğan’ın grup başkanvekilleriyle yaptığı görüşmede milletvekillerine aday olmaları talimatını verdiği ancak birçok mevcut milletvekilinin listeye giremeyeceği de ifade ediliyor. Bazı vekillerin başvurmama kararı alabileceği ve Erdoğan’ın bu seçimlerde 3 dönem kuralını da uygulayacağına dikkat çekiyor..