05.06.2024

‘Kur’an eğitimi veriliyor’ Gerekcesiyle Kur’an Okunan Evi Mühürleyenler Zulme Devam Ediyor!

Osmaniye’de hukuksuzluk dur durak tanımıyor! Kur’an okunan eve yapılan kanunsuz arama sonrası “İzinsiz eğitim yapıldığı” öne sürülerek mühürlenen şahsi evin sahiplerine para cezası yağdı!

Osmaniye’de Kur’an-ı Kerim okunduğu için bir Furkan Hareketi mensubunun evi kanunsuzca aranmış, ardından “Kur’an-ı Kerim eğitimi verildiği” gerekçesiyle 27 Haziran’da Kur’an okunan ev mühürlenmişti. Eğitim yapıldığına dair herhangi bir delil olmadan hukuksuzca yapılan muamleyi protesto eden Semra Kuytul Hocahanım ve 30 Furkan Hareketi Mensubu, anayasal hakları olan basın açıklaması gerçekleştirmek isterken Osmaniye emniyetinin vahşi müdahalesine maruz kalarak gözaltına alınmıştı. Hareket mensuplarından Ahmet Çelikten, Mehmet Fatih Kara ve mühürlenen evin kiracısı Arif Gündüz çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yapılan sistematik hukuksuzluklar zincirine bir yenisinin daha eklendiği öğrenildi. Olayı sosyal medya hesabından duyuran ev sahibi Osman Üzümcü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 100 bin lira idari para cezası kesildiğini paylaştı.

Üzümcü yaptığı paylaşımda;

27 Haziran 2022 günü Osmaniye de yaşadığımız kan dondurucu olaylar yetmezmiş gibi bir de @osmaniyeilmem Milli eğitim bakanlığı tarafından 100.000 TL ceza yazılmış. Komisyon ekibine defalarca burda eğitim verilmediğini söylememe rağmen ev yurt kapsamında olduğu söyleniyor. Zulüm üstün zulüm yapmaya devam ediyorlar. Valilik Makamına ve Milli Eğitim Bakanlığı söylüyorum burası bir yurt veya kaçak eğitim yapılan bir yer değil burası şahsi bir evdir. 3-5 kişinin Kur’an Kerim okuması zorunuza mi gitti anlamadım..” ifadelerini kullandı.

Yanı sıra evin kiracısı olan ve hukuksuz tutukluluğu devam eden Arif Gündüz’e de 100 bin lira idari para cezası kesildiği biliniyor.

Ne Olmuştu?

Osmaniye’de Furkan Hareketi mensubuna ait bir ev Kur’an okunduğu için skandal şekilde mühürlendi! Evin önünde nöbet tutan hareket mensupları darp edildi, aralarında Semra Kuytul Hocahanım’ın da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı! Osmaniye’de neler yaşandı, işte tüm detaylar…

Osmaniye’de 24 Haziran Cuma günü Furkan Hareketi mensubu bir vatandaşın evine, “Kur’an-ı Kerim eğitimi verildiği” gerekçesiyle Emniyet ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yetkililer tarafından, savcılık onaylı arama izni gösterilmeden inceleme gerçekleştirildi!

Herhangi bir eğitimin olmadığı yalnızca Kur’an okuduklarını bildirmelerine rağmen Cuma günü gerçekleştirilen hukuksuz inceleme sonrası evin 27 Haziran’da mühürleneceği tebliğ edildi.