05.04.2024

Manisa Emniyetinin, Furkan Gönüllülerine Yönelik Hukuksuzluğu Son Bulmuyor: Bir Furkan Gönüllüsü Usulsüzce Gözaltına Alındı!

Manisa Emniyeti’nin, Furkan Gönüllülerine yönelik hukuksuz muameleleri devam ediyor! Bir Furkan Gönüllüsünün, usulsüzce gözaltına alındığı aktarıldı!

Manisa Emniyeti’nin, Furkan Hareketi Gönüllülerine yönelik hukuksuz muameleleri devam ediyor! Bir Gönüllüsü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, eşinin usulsüzce gözaltına alındığını aktardı!

Yapılan paylaşımda, Furkan Gönüllülerinin daha önce yaptığı basın açıklaması hakkında ifade verilmesi gerektiğine yönelik telefon aldıkları, gönüllünün ise; ifade vermek için resmi bir belge talep ettiği belirtildi. 

Eve gelen ekiplerin, Savcılıktan imzalı bir belge getirmediğini belirten Gönüllü, Savcıya ifade vereceğini belirtmesi üzerine tutanak tutarak evden ayrılan ekiplerin imza için tekrardan telefonla çağırdığı belirtildi. 

Emniyete gittiğinde, hakkında; “Gözaltı kararı’ çıkarıldığını öğrenen Gönüllü, ısrarla savcılıktan belge gelmediğini ve savcılığa ifade vermek istediğini belirtmesi rağmen tutanakta; ‘İfade vermek istenmediği’ yönünde usulsüzce bir kayıt tutulduğunu öğrenildi.

Furkan Gönüllüsü; “Savcıya vermek istediğimiz ifade hakkımızı, ‘Susma hakkı mı kullanmak istiyorum yani diyorsunuz’ lafızlarıyla farklı bir noktaya taşıdı!” dedi.

‘Emniyetin Vazifesi Suç Üretmek Mi, İşlem Yürütmek Mi?’ 

Basit bir meselenin çözümlenemez hale getirilmesine ve yasal  haklarının zorlaştırılmasına sitem eden gönüllü; “Emniyetin vazifesi; suç üretmek mi, işlem yürütmek mi?” dedi.

Eşini sormak için emniyete gittiğini belirten gönüllü, polis memurlarını eşi hakkında doğru bilgi vermeyip; gözaltına alınan gönüllünün, emniyette değil, adliyede olduğu yönünde yalan beyanda bulunduklarını yazdı. 

Furkan Gönüllüsü, son eklediği tweetle eşinin adliyeye sevk edildiğini belirtti.