04.29.2024

Osman Çataklı’nın dosyasını kapatan savcı, HSK Müfettişi yapıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın kardeşi Osman Çataklı hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı kararını veren savcı, karardan 3 ay sonra HSK bünyesinde görevlendirildi ve Ankara’da HSK müfettişi oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yardımcısı İsmail Çataklı’nın kardeşi Osman Çataklı hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı kararını veren savcı Erkan Kantekin, karardan üç ay sonra Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) bünyesinde görevlendirildi ve Ankara’da HSK müfettişi oldu.

Hatırlanacağı üzre, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın Fransa’da olduğunu iddia etmiş, CHP Grup Grup Başkanvekili Özgür Özel de Çataklı’nın “Gülen Cemaati firarisi” olduğunu açıklamıştı.

Gazeteci Tolga Şardan, “Yıl 2017; Soylu ve Çataklı bu belgeyi hatırlıyor mu?” başlıklı yazısında İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve kardeşi Osman Çataklı hakkındaki “Gülen Cemaati” iddiaları üzerine yaşananları anlattı.

Şardan, Osman Çataklı hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı kararını veren Cumhuriyet Savcısı Erkan Kantekin’in, karardan 3 ay sonra Ankara’da HSK Müfettişi yapıldığını ifade etti.