04.29.2024

Semra Kuytul Hocahanım, Ankara’da ‘Millet Kütüphanesi’ne Alınmadı!

Dün Ankara’da İslami konferans gerçekleştirdikten sonra ‘Millet Kütüphanesi’ni ziyaret etmek isteyen Semra Kuytul Hocahanım ve Furkan Hareketi mensupları, Ankara Emniyeti’nin barbarca tavrıyla karşı karşıya geldi!

“Bizi ‘Millet’ Kabul Etmediklerini Unutmuşuz!”

Daha önceki ziyaretinde Ankara il sınırında aracının önüne kapan atılarak şehre girişi hukuksuzca engellenen Hocahanım, bu kez de halka açık kütüphaneye alınmayarak emniyetin zorba ve keyfi muamelesine maruz kaldı.

“Ankara ziyaretimiz sorunsuz geçiyor diye şaşırırken bakın başımıza ne geldi!” cümleleriyle yaşananları sosyal medya hesabından duyuran Hocahanım: “Arkadaşlar birkaç defadır beni Millet Kütüphanesine götürmek istiyorlardı, fırsat olmuyordu. Bu defa vakit uygun olunca kütüphaneyi bir görelim istedik… Ama bizi “millet” kabul etmediklerini unutmuşuz!” Dedi.

Sorunsuz geçen konferans sonrası “Ankara’da konferans yaptık ve bakın kıyamet kopmadı öyle değil mi?” ifadesiyle Ankara Emniyeti’ni etiketleyen Hocahanım: “Bu defa yollar kapanmadı, Gölbaşı yolu kitlenmedi, sokaklar karışmadı, kamu düzeni bozulmadı… Demek ki ortalığı karıştıran biz değilmişiz… Gölge etmediğinizde başka ihsana gerek kalmıyor…” ifadeleriyle daha önce yaşadıklarına tepki gösterdi.

Yaptıkları Kanunsuzluğun Hatırlatılması Zorlarına Gitmiş!

Akşam saatlerinde ‘Millet Kütüphanesi’ni ziyaret etmek isteyen Hocahanım ve hareket mensupları , Ankara Emniyeti tarafından hukuksuzca durduruldu. Beştepe yolunu çeviklerle kapattıran emniyet amiri engellemenin sebebini skandal ifadelerle açıkladı: “Sabahtan beri tweet atılıyor; ‘Emniyet önümüze kapan atmadı, şunu yapmadı, bunu yapmadı!’ ben burada 1. dereceden güvenlik tedbiri aldım, sizi almayacağım!”

O konuşmayı da sosyal medya hesabından paylaşan Hocahanım: “Yolumuzu çevikle kestiler… Çok sert tavırlarla ‘buranın külhanbeyi biziz’ dediler. ‘Konferansımız sorunsuz geçiyor, kapan atmadılar’ demem zorlarına gitmiş! Ne yani o gün yapılanları unutacak mıydım! Benim de o “kapan günü” çok zoruma gitmişti.. Unutmam, unutturmam!” ifadelerini kullandı.