05.04.2024

Soylu’nun ‘siyasi darbe’ sözlerine Şentop’tan ilginç yorum

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, muhalefetten de çok tepki çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ’14 mayıs siyasi darbe girişimidir’ sözlerini değerlendirdi. Şentop, “Seçim, seçimdir. Darbe ve müdahale, müdahaledir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde yaklaşan genel seçimler için ‘14 Mayıs siyasi darbe girişimidir’ demişti.

Sosyal medyanın yanı sıra muhalefetten çok tepki alan Soylu’ya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu ülkede oy kullanacak başka partiye oy verecek vatandaşlarına nasıl darbeci dersin’ sözleriyle yanıt vermişti. Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Bu ülkede darbeyi siz yapıyorsunuz” şeklinde tepki gösterdi.

SOYLU’DAN SONRA CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI DA ‘DARBE’ DEDİ
Soylu’nun ‘15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs da Batı’nın siyasi darbe girişimidir, bu kadar açık ve nettir’ sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da ‘2023 seçimlerinde iktidar değişikliği, Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur’ ifadesini kullanmıştı.

‘SEÇİM SEÇİMDİR, MÜDAHALE MÜDAHALEDİR’
TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Soylu ve Uçum’un sözlerini değerlendirdi. Şentop, “Bahsettiğiniz arkadaşlarımız, tecrübeli arkadaşlarımız. Onların niyetlerini yorumlamam doğru değil. Seçim, seçimdir. Darbe ve müdahale, müdahaledir. 14 Mayıs 2023’te Türkiye bir seçim yapacak. 1946’da yapılan şaibeli seçimleri saymazsak 1950’den itibaren Türkiye 100’ün üzerinde seçim yaptı. Bu seçimlerin hepsi, milletimizin demokratik olgunlukla gerçekleştirdiği, sonuçları da yine milletimiz tarafından demokratik olgunlukla kabul edilmiş olan seçimlerdir. Dünyada en şeffaf şekilde seçim yapan bir ülkeyiz” dedi.